etnoblog

Az etnoblog többszerzős, közösségi blog, melynek fókuszában a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek kultúrája, problémái, illetve esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdései állnak.

Programajánló

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2010.02.19. 06:49:20

MENTSÜK MEG EGYÜTT A BUNYEVÁC NÉPET!
sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/

Köszönettel: Muity Mijo
Baja

Bejegyzés: Média szerkesztőségek

Horváth József 2008.08.22. 12:47:13

Jonapot kivánok! Szeretnék én is rendöürnek jelentkezni! Érettségim nincs! De van több szakmám! Kömüves,, személy és vagyonör,, településkarbantartö Legyenek szivesek elmondani,, hogy hogyan jelentkezhetek? Interneten keresztül lehet e? Válaszukat elöre is köszönöm! Viszontlátásra

Bejegyzés: A cigány kisebbségi önkormányzatok és a rendőrség együttműködése 2000-ben

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.08.12. 08:42:04

Csúnya gonosz liberalizmus. Ugyan egész mást jelent, de lehet szidni. Halkan jegyzem meg, hogy a liberalizmus nem szeret segélyezni, ergó a lumpenréteget nem támogatja. (Ilyenkor szokás szociáldarwinizmust kiáltani)

Az oktatási versenyhelyzet kimondottan jó dolog. Az egész országot lehúzná a hiánya. Nem lenne elit és a nemzetközi versenyben alulmaradnánk...
Általános iskolák közt még nem lehet verseny, de középiskolától felfelé muszáj. Természetesen soha nem lesznek egyenlőek az esélyek. (mintahogy az élet semmilyen területén sem azok)
Amin dolgozni kell, hogy ezek a hátrányok ne legyenek élethosszan determináló jellegűek. Természetesen azok lesznek, mert egy diszlexiásból sose lesz író.

Mellesleg nem feljelenteni szokták a tanárt, hanem megverni. Régen legalább megvesztegették.

Hogy a konkrét témával foglalkozzunk, a gettósodás egy természetes, bár nagyon nem kivánatos társadalmi folyamat. A társadalom szétszakadásához vezet, ami komoly feszültségek forrása. Ennek elkerülésére mindenféle programokkal próbálkoznak, de sem kellő pénz nincs rá, sem kellő infrastruktúra, hogy a pénz célbataláljon és ne follyon el másfelé. Illetve a koncepció maga is igen hiányos.

Bejegyzés: Szegregáció, tolerancia, liberalizmus

csab-x64 2008.07.31. 20:38:35

Sajnos az ilyen eseményeken ahol a cigányság és a gárda eggyüt tesz valamit a közért, ott nem jelenik meg a kormánypárti sajtó.

Bejegyzés: Kisebbségek arénája

potrien 2008.07.16. 22:31:06

Szerintem teljesen igaz amiről szól a bejegyzés, csak még annyit hozzá, hogy nem csak a celebeknek kellene felvállalni a származásukat, hanem egy értelmiségi rétegnek is fel kellene nőnie már. Itt lenne az ideje, hogy például a cigányoknak is legyen egy értelmiségi rétege aki vezetné őket. Nem ilyen farkas Flóriánoknak, meg Kolompár Orbánoknak kellene emberkedniük, mindenki kárára...

Sok sikert a bloghoz, nagyon örülök, hogy lett, itt volt az ideje.

Bejegyzés: Kótai Mihály és a cigányság

Kultúra

Esélyegyenlőség

Programajánló