etnoblog

Az etnoblog többszerzős, közösségi blog, melynek fókuszában a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek kultúrája, problémái, illetve esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdései állnak.

Programajánló

Utolsó kommentek

tanítás

(Szecső) Kovács Zoltán

2009.07.20. 18:17 |

 

Szecső Kovács Zoltán jelenleg az egyetlen roma származásu koreográfus, aki diplomával rendelkezik és hivatásos táncművész. A tanulmányait a Rajkó-zenekar  mellett működő hivatásos táncosokat képező studiójában végezte(14-24-éves koráig). Tanárai Somogyi Tibor, Szirmai Béla, Rábai Miklos és még sok nevetezes nagy tánctanár.Az egész világot szinte bejárta, mint szóló táncosa. 1985-óta tanít roma származású gyerekeket, ének-zene-tánc-ra. Szinte nem is létezik olyan hely az országban ahol még ne dolgozott volna. Mindig olyan helyekre hivták ahol probléma volt a roma származású gyerekekkel. Jelenleg Sukár-Csillagok együttes koreográfusa és egyben létrehozója is. Célja, hogy ugyan olyan kiválo táncosokat neveljen belöluk mint maga. Ez az együttese 4-éve létezik és van jelen a magyar táncmüsvészet palettáján.Táncukban jelen van az Europai cigányság táncművészete, mellyel napjainkban találkozhattunk számos helyen: Roma Majális Pillangó Park,labdarúgo segédkoncert,Isaszeg,Gödöllő,Galgament,Budapest,külömböző protokolokon ezek között Amerikai nagykövetség.....!

Leközelebbi fellépés Augusztus 25. Hösök-tere, a Nemzetiségek hetei-fesztiválján.

Ennek megtekinthetése 6-és 7-ora között látható.

Sokszeretettel várunk mindenkit....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etno.blog.hu/api/trackback/id/tr161257137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kultúra

Esélyegyenlőség

Programajánló

süti beállítások módosítása