etnoblog

Az etnoblog többszerzős, közösségi blog, melynek fókuszában a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek kultúrája, problémái, illetve esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdései állnak.

Programajánló

Utolsó kommentek

beköszönő

Ave, morituri te salutant! Légy üdvözölve, a halálba menők köszöntenek!

2008.07.16. 08:55 |

Az ókori gladiátorok fenti köszöntése némi iróniával nagyjából e blog szerzőire is igaz. Annyi legalábbis biztos, hogy veszélyes és sikamlós terepre tévedtemünk azzal, hogy a kisebbségekkel kapcsolatos blogot indítottunk. Nincs messianisztikus küldetéstudatunk, de azt tisztán látjuk, hogy ebben a gigantikus szájbertérben van egy fekete lyuk, amit már be kellett tölteni. Próbálkozásunk lényege, hogy egy olyan oldalt hozzunk létre, amely új gondolatokat szül, és egyéni véleményeket vár. Amennyiben a látogatásod célja a gyűlölködés és a társadalmi feszültség fokozása, úgy nem jó helyen jársz!
 
A blog célja, hogy egy tabula rasa legyen, amelyen nyitott, toleráns és a más kultúrák iránt is érdeklődő emberek írják gondolataikat. A szerzők által felvetett, megjelenített vélemények tehát nem tartalmaznak megkérdőjelezhetetlen tényeket, sem pedig alapigazságokat. Mindössze kérdéseket vetünk fel, amelyekre célunk szerint közösen találhatjuk meg a válaszokat. Kérek tehát mindenkit, hogy segítsen együtt gondolkodni…
 
Elképzelhető, hogy egy-egy írással valakinek vagy valakiknek a lelki világába gázolunk. Kérem a kedves olvasókat, kommentelőket, hogy ezt soha ne vegyék ellenséges tettnek, hiszen nem annak szánjuk, de emberek vagyunk és tévedhetünk. Nyitottnak és érdeklődőnek tartjuk magunkat, de a bölcsek köve nincs a zsebünkben. Ne is kérje senki…
 
Szeretnék egy olyan kis oázist teremteni, ahol minden nemzetiség gondolatai, értékei, eredményei és gondjai megtalálhatóak, de legalábbis elmondhatóak, megvitathatóak, megvédhetőek és elemezhetők. Nincs egyetlen kisebbség sem, amely fontosabb vagy kiemeltebb lenne a másiknál, itt mindenki megfér egy helyen egyenlőségben és békességben.
 
Érdekes és értékes pillanatokat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://etno.blog.hu/api/trackback/id/tr76511280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kultúra

Esélyegyenlőség

Programajánló

süti beállítások módosítása